GZ-psycholoog

Vacaturenummer:  44556

Vacature kenmerken

  • Standplaats - Veenhuizen
  • Contractduur  - 1 jaar
  • Uren per week min. 32 - max. 36
  • Maandsalaris min. €4.278,00 - max. €6.320,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
  • Salarisniveaumin. Schaal 12 - max. Schaal 12
  • Niveau - Master/doctoraal; Gepromoveerd; Universitair Master; Universitair oude stijl
  • Vakgebied - Sociaal / maatschappelijk / welzijn; Onderzoek / wetenschap
  • Vacaturenummer - 44556
  • Dienstverband -  Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)​​​
  • Functiegroep - Medicus / Gedragswetenschapper

 

Functieomschrijving

Penitentiaire Inrichting Veenhuizen is een van de meest veelzijdige gevangenissen van Nederland en biedt veel vakinhoudelijke uitdagingen. Hier kun jij als GZ-psycholoog echt het verschil maken. Het geven van de juiste zorg staat voorop; hierin ben je autonoom én werk je samen met collega’s. Door gedetineerden op psychologisch vlak te ondersteunen, werken zij aan hun re-integratie en draag je bij aan een veiligere samenleving. 

Jouw werk als GZ-psycholoog binnen PI Veenhuizen

  • Intake en diagnostiek bij ingeslotenen die door de eerste lijn, medische dienst of afdelingshoofd/directie worden aangemeld.
  • Indicatiestelling voor daaropvolgende actie, zoals (kortdurende) behandeling door jezelf, multidisciplinaire inzet, of verwijzing naar ambulante of klinische geestelijke gezondheidszorg.
  • Belangrijke inrichtingsbrede coachende en adviserende functie.
  • Bijdragen aan een voortdurende verbetering van het behandelend detentieklimaat, het zorgbeleid en de processen.
  • Doelgroep: mannen in detentie met minder of meer complexe problematiek. 


Als gz-psycholoog in Penitentiaire Inrichting (PI) Veenhuizen heb je een boeiende en maatschappelijke functie. Onze PI heeft een zorgplicht voor alle gedetineerden, waarbij de medische dienst een belangrijke rol speelt. Op dit moment werken wij aan uitbreiding van de psychologische dienst in onze inrichting. 

Samen met andere disciplines binnen het psychomedisch overleg bied je geestelijke gezondheidszorg aan onze gedetineerden. Deze zorg is gelijkwaardig aan de zorg in de vrije maatschappij, en natuurlijk houd je rekening met de beperkingen van detentie. De zorg is gericht op behandeling van stoornissen en op een gezonde terugkeer van de gedetineerde in onze maatschappij. Met jouw gz- expertise ben je van toegevoegde waarde voor de mensen die in de PI verblijven en voor alle collega’s met zorg- en niet-zorggerelateerde functies, zoals justitieel verpleegkundigen, administratief medewerkers en sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen. 

PI Veenhuizen bestaat uit drie locaties; je werkt vanuit één locatie en als het nodig is, ben je ook inzetbaar op de twee andere locaties. Twee van de drie locaties bevinden zich naast elkaar en de derde locatie is vlakbij. Je werkt in dagdiensten. Voor veel collega’s blijkt het werken in een PI verrassend, zo vertellen ze. Vooraf wisten ze niet precies wat ze konden verwachten, maar het werken hier past hen goed. Aspecten die hen verrassen zijn bijvoorbeeld: de eigen ruimte en autonomie in diagnose en behandeling; de brede range in behandelingen en ondersteuning van cliënten; de mogelijkheid om behandelmethodieken door te ontwikkelen naar deze doelgroep en locatie; de korte lijnen; het team in engere en bredere zin; de afwisseling en de mogelijkheid om door te leren. 

Wil je ontdekken of het werken buiten de reguliere GGZ-zorg en binnen onze PI iets voor je is? We nodigen je graag uit om eens mee te lopen en te proeven van de sfeer binnen PI Veenhuizen. 

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-diploma gedragswetenschappen.
  • Je beschikt over een BIG-registratie als gz-psycholoog. 

Arbeidsvoorwaarden

  • Salarisniveau -  min. Schaal 12 - max. Schaal 12
  • Maandsalaris -  min. €4.278,00 - max. €6.320,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
  • Dienstverband -  Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)
  • Contractduur - 1 jaar
  • Minimaal aantal uren per week - 32
  • Maximaal aantal uren per week - 36

Overige arbeidsvoorwaarden

  • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
  • volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
  • een pensioenregeling
  • gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
  • studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
  • de mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness

Bijzonderheden

  • Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan. Dit zorgt ervoor dat je bij DJI, of bij eventuele andere rijksonderdelen, makkelijk kan solliciteren. Slechts enkele velden zijn verplicht om in te vullen. Met je account kan je ook de status van je sollicitatie inzien, handig toch? Meer informatie hierover vind je in onze sollicitatieprocedure.
  • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie. 
  • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 
  • Voor alle functies binnen DJI is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. DJI vergoedt de kosten voor de aanvraag van een VOG. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl
  • Wil je meer informatie, bel dan met mevrouw A. den Otter, hoofd Zorg PI Veenhuizen, via 06 – 259535700. 
  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Organisatienaam

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Organisatieomschrijving

Zonder recht voelt niemand zich veilig, zonder veiligheid zijn je rechten onbeschermd. Het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) zorgt voor de rechtsstaat in Nederland, zodat mensen in vrijheid kunnen samenleven, met respect voor ieders levensstijl of opvattingen. Eveneens werkt JenV aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving door mensen rechtsbescherming te bieden en, waar nodig, in te grijpen.

Lees hier meer over het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)
DJI is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 16.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra, detentiecentra en diverse landelijke diensten. Daarnaast koopt DJI bij particuliere instellingen zorg in voor de uitvoering van strafrechtelijke maatregelen, zoals tbs. Met 38 locaties verspreid over het land is DJI één van de grootste organisaties van Nederland. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Organisatie-URL

Afdelingsnaam

Penitentiaire Inrichting (PI) Veenhuizen

Afdelingsomschrijving

Penitentiaire Inrichting Veenhuizen bestaat uit de locaties Esserheem, Klein Bankenbosch en Norgerhaven. Je werkt vanuit één locatie en als het nodig is, ben je ook inzetbaar op de twee andere locaties. Twee van de drie locaties bevinden zich naast elkaar en de derde locatie is vlakbij. Mocht je een locatievoorkeur hebben, dan proberen we daar rekening mee te houden. Meer informatie hierover kan je opvragen bij de contactpersoon van de vacature. 

Bij PI Veenhuizen heb je collega’s in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers, complexbeveiligers en arbeidsbegeleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met een grote diversiteit aan achtergronden en culturen. Bijzonder is de vadervleugel. Hier volgen gedetineerde vaders een speciaal programma om de band met hun kinderen zo goed mogelijk te houden. Het doel is om te voorkomen dat kinderen schade ondervinden doordat hun vader in de gevangenis zit, en te voorkomen dat het kind net als zijn vader het foute pad op gaat. 

Naast een boeiende werkplek waarbij je ‘met recht’ een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur. 

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:
Mevrouw A. den Otter, hoofd Zorg
06-29535700 

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Kim Bilderbeek, recruiter a.i.
k.bilderbeek@dji.minjus.nl
06-42250447