Servicemanager / Dienstenmanager IV

Vacaturenummer:  45562

Vacature kenmerken

  • Standplaats - Gouda
  • Contractduur - nvt
  • Uren per weekmin. 32 - max. 36
  • Maandsalaris min. €4.278,00 - max. €6.320,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
  • Salarisniveau min. Schaal 12 - max. Schaal 12
  • Niveau - Master/doctoraal; Bachelor – HBO
  • Vakgebied - ICT
  • Vacaturenummer - 45562
  • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met proeftijd) (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)​​​
  • Functiegroep - (Senior) Adviseur 

Functieomschrijving

Wil jij een cruciale rol spelen in het waarborgen van hoogwaardige en toekomstbestendige informatievoorziening bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)? Stap dan nu in een positie waarbij je direct in contact staat met onze medewerkers in het veld en klantcontact op managementniveau onderhoudt. Ook als je niet direct een antwoord hebt op een vraag, zorg je ervoor dat deze bij de juiste persoon terechtkomt en adequaat wordt opgelost. Dit is slechts het begin van jouw impact binnen onze organisatie.

Als servicemanager / dienstenmanager IV ben je de spil in het tevredenstellen van onze interne klanten over de dienstverlening van ICT-leveranciers. Jij stemt de IV- en ICT-dienstverlening af op de behoeften, uitdagingen en doelstellingen van de afnemer, met als doel een optimale dienstverlening te realiseren.

Doorontwikkeling van de afdeling
Justitiële ICT Organisatie (JIO) is op dit moment de grootste leverancier van de IT- en IV-producten van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Maar met de komst van meerdere leveranciers worden leveranciersmanagement én servicemanagement steeds belangrijker. Je staat daarom aan de start van een ingrijpende doorontwikkeling van de afdeling Functioneel Beheer en Dienstenmanagement. Deze professionaliseringsslag brengt diverse uitdagende taken met zich mee, waaronder het definiëren en onderhouden van een passend dienstenportfolio voor DJI, het maken van afspraken over servicelevels en het adviseren op managementniveau.

Bestaande diensten
Naast het managen van de dienstverlening, houd je toezicht op prestaties, kwaliteit en budget. Je fungeert als het aanspreekpunt bij escalaties en verzorgt de communicatie richting stakeholders. Bovendien ben je betrokken bij overleggen met leveranciers en stakeholders op operationeel en tactisch niveau. 

Nieuwe diensten
Daarnaast ben je betrokken bij aanbestedingen voor nieuwe dienstverlening en draag je zorg voor de continuïteit en kwaliteit van producten en diensten. Je beoordeelt ook de haalbaarheid van gewenste nieuwe diensten, wat een wezenlijke bijdrage levert aan de vooruitgang van de IV- en ICT-dienstverlening binnen DJI. Eén ding is zeker: de basis die jij als servicemanager legt, helpt de IV en ICT-dienstverlening binnen DJI vooruit.
 

Functie-eisen

Je voelt de belangen binnen een politiek-bestuurlijke organisatie als DJI goed aan en bent sterk in relatiebeheer en klantgericht handelen. Met jouw overtuigingskracht weet je mensen positief te beïnvloeden en ben je in staat om je in te leven in anderen. Je staat open voor veranderingen en durft je kwetsbaar op te stellen. Met een gezonde dosis humor én kennis en kunde ga jij de uitdaging aan om de dienstverlening te versterken, waarbij de ontwikkeling van zowel producten als medewerkers voor jou centraal staat.

 

  • Je beschikt over hbo- of wo-niveau, bij voorkeur op het gebied van (bedrijfskundige) informatica of business-IT en management.
  • Je hebt kennis van beheerde IT-systemen en -infrastructuur, evenals van standaarden zoals BiSL en ITIL.
  • Je hebt minstens drie jaar ervaring als servicemanager binnen grotere organisaties.
  • Je hebt ervaring met werken in complexe samenwerkingsverbanden en opereren in bestuurlijke omgevingen.
  • Bij voorkeur heb je kennis van de J&V-organisatie en herken je je in de kernwaarden van de directie Informatievoorziening: betrouwbaar, deskundig, respectvol en mensgericht.


Flexibel werken
Bij DJI geloven we in flexibiliteit. Daarom bieden we je de mogelijkheid om drie dagen per week thuis te werken, terwijl je de resterende tijd op kantoor of bij klantbezoeken doorbrengt. Bovendien krijg je de beschikking over een leenauto en voorzien we je van een telefoon en laptop van de zaak.
 

Arbeidsvoorwaarden

  • Salarisniveau - min. Schaal 12 - max. Schaal 12
  • Maandsalaris - min. €4.278,00 - max. €6.320,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
  • Dienstverband -  Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met proeftijd) (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)
  • Contractduur - nvt
  • Minimaal aantal uren per week - 32
  • Maximaal aantal uren per week - 36

Overige arbeidsvoorwaarden

  • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
  • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
  • Een pensioenregeling
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
  • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
  • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness

Bijzonderheden

  • Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan. Dit zorgt ervoor dat je bij DJI, of bij eventuele andere rijksonderdelen, makkelijk kan solliciteren. Slechts enkele velden zijn verplicht om in te vullen. Met je account kan je ook de status van je sollicitatie inzien, handig toch? Meer informatie hierover vind je in onze sollicitatieprocedure.
  • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie. 
  • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 
  • Voor alle functies binnen DJI is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. DJI vergoedt de kosten voor de aanvraag van een VOG. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl
  • Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden, DJI biedt goede faciliteiten om thuis te werken. 
  • Werknemers kunnen vanwege het nieuwe Cao-akkoord uitkijken naar een flinke loonsverhoging van gemiddeld 9,7% vanaf juli 2024. Bovendien zijn er extra voordelen zoals een verhoogd Individueel Keuzebudget en eenmalige uitkeringen. 
  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Organisatienaam

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Organisatieomschrijving

Zonder recht voelt niemand zich veilig, zonder veiligheid zijn je rechten onbeschermd. Het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) zorgt voor de rechtsstaat in Nederland, zodat mensen in vrijheid kunnen samenleven, met respect voor ieders levensstijl of opvattingen. Eveneens werkt JenV aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving door mensen rechtsbescherming te bieden en, waar nodig, in te grijpen.

Lees hier meer over het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)
DJI is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 16.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra, detentiecentra en diverse landelijke diensten. Daarnaast koopt DJI bij particuliere instellingen zorg in voor de uitvoering van strafrechtelijke maatregelen, zoals tbs. Met 38 locaties verspreid over het land is DJI één van de grootste organisaties van Nederland. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Organisatie-URL

Afdelingsnaam

Hoofdkantoor DJI, Directie Informatie Voorziening (DIV)

Afdelingsomschrijving

DJI biedt mooi en uitdagend werk in een niet-alledaagse omgeving. Je levert een belangrijke bijdrage aan de IV- en ICT-processen binnen de strafrechtketen van ministerie van Justitie en Veiligheid.

Achter de mensen die rechtstreeks contact hebben met de gedetineerden en de forensisch patiënten staan talloze collega’s die elke dag een belangrijke operationele of strategische bijdrage leveren aan het goed functioneren en presteren. Dat klinkt misschien simpel, maar er zit meer achter. Ook op manieren die je wellicht niet zo snel verwacht. Zo krijgen gedetineerden steeds meer eigen verantwoordelijkheid via digitalisering, mede om ze goed voor te bereiden op hun terugkeer naar de gedigitaliseerde maatschappij.

Als professional bij DJI draag je bij aan de veiligheid van de samenleving.

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:
De heer K. de Wit, teammanager Dienstenmanagement
06-51003581 

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Sunniva de Bock, corporate recruiter DI
s.d.bock@dji.minjus.nl
06-14405251